Familiebanden herstellen. Je vader, moeder, zoon, dochter, broer en/of zus, weer dichtbij je hebben.

Familie. Onvoorwaardelijk houd je van ze, en zij van jou. Toch raken familiebanden beschadigd. Door gebeurtenissen uit het verleden of juist van pas geleden. Een verstoord contact is het gevolg. Mediation Effect helpt jou en je dierbare om conflicten op te lossen en je weer fijn te voelen bij je familie.

Hervind je geluk met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Help! Gaan deze gedachten door je hoofd?

"Door alles wat er is gebeurd, is een normaal gesprek met mijn vader, moeder, zoon, dochter, broer en/of zus niet meer mogelijk."


"Ik ben geen prater. Nooit geweest ook. Ik wil dat het goed komt maar heb op dit moment de moed bijna opgegeven."


"Het frustreert me dat ik van mijn vader, moeder, zoon, dochter, broer en/of zus maar geen antwoord krijg op de vele vragen die ik heb."


"Ik voel zoveel onbegrip bij de ander. Er moet heel wat gebeuren voordat dit weer goed komt."

Vanaf nu krijg je hulp bij het herstellen/ versterken van familiebanden wanneer je door ruzie of conflict een verstoord contact hebt met je vader, moeder, zoon, dochter, broer en/of zus.

Heb je vragen? Bel me vrijblijvend.

Het is fijn om zaken direct duidelijk te hebben. Bel me daarom gerust als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken voor een kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om je te spreken. 

Voor een luisterend oor en voor antwoorden op je vragen. 

Waarom ik jou en je familielid ga helpen?

Omdat ik dagelijks zie dat conflicten in de familie het geluk van veel mensen in de weg staat. Als mediator ben ik op missie om familieleden te helpen hun problemen met elkaar te bespreken en op te lossen. Familiebanden worden dan weer hersteld en versterkt en mensen hervinden hun geluk met elkaar.


Omdat ik van dichtbij heb meegemaakt hoeveel pijn en verdriet het mensen doet als zij het contact met hun kind, hun vader of moeder verloren zijn.


Omdat ik het enorm zonde vindt als mensen door een verstoorde communicatie met hun familie breken en er dan op latere leeftijd achter komen hoe onnodig die breuk was. 


Omdat ik met mijn kennis en ervaring weet wat er nodig is om mensen de kans te geven om familiebanden te herstellen en te versterken. 

"Wist je dat mensen die elkaar vertellen hoe zij de ruzie/het conflict beleven, beter in staat zijn om het weer goed te maken en verloren tijd in te halen?"

Deze familieleden gingen jullie voor en kozen ervoor om het gesprek met elkaar aan te gaan onder begeleiding van Richard van Leeuwen - Mediation Effect.

(De namen zijn om privacyredenen veranderd. De foto's zijn enkel ter illustratie.)

Karin - herenigd met haar zus

"Ik stond er verbaasd van hoe makkelijk ik onder begeleiding van Richard vertelde over de ruzies met mijn zus. Wat ik fijn vond was dat Richard de leiding in de gesprekken nam. Dat gaf mij eindelijk de tijd en ruimte om te vertellen wat het verstoorde contact met mij deed. Ik was daar eerder niet toe in staat als we met elkaar praatten. Ben blij met m'n zus en met het contact dat er weer is."

David - weer blij met zijn vader

"Nu zie ik pas in waar de ruzies met mijn vader daadwerkelijk over gingen. Door heel subtiele vragen wist Richard mij echt aan het denken te zetten. Daardoor kreeg ik meer dan waar ik op gehoopt had: een versterkte band met mijn vader en nieuwe inzichten over wat ik echt belangrijk vind. Echt fijn dat we het eindelijk goed heb kunnen maken!"

Hervind ook je geluk met de mensen die belangrijk voor je zijn. 

Onder mijn begeleiding werk je samen, stap voor stap, aan het herstellen van het contact met je vader, moeder, zoon, dochter, broer of zus en/of het versterken van jullie band. Niet alleen voor de dag van morgen maar vooral ook voor een betere relatie in de toekomst. De mediationgesprekken zijn daarmee zowel het einde van een moeilijke periode als de juiste start van een nieuw begin.

Vrijblijvend kennismaken

Op een moment dat het uitkomt bel ik jou en ook de ander voor het inplannen van een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend.

Locatie voor de mediationgesprekken         

Bacinol III

Mediation Effect | Richard van Leeuwen

Kluizenaarsbocht 6

2614 GT  DELFT

06-211 38 355

Veelgestelde vragen

Wat is mediation?

Bij mediation brengt een onafhankelijke deskundige, de mediator, partijen weer met elkaar in gesprek. Als mediator help ik jullie om tot elkaar te komen, de communicatie met jezelf en de ander aan te gaan en vanuit dit bredere perspectief op zoek te gaan naar oplossingen voor wat er speelt. Ik ben neutraal en houdt mij niet inhoudelijk bezig met het conflict. Ook los ik het conflict niet voor jullie op en neem ik geen beslissingen. Dat doen jij en je vader, moeder, zoon, dochter, broer en/of zus zelf.  


Vinden de gesprekken altijd plaats in bijzijn van het familielid waar het om gaat?

Ja, jullie gaan met elkaar in gesprek en ik begeleid jullie daarbij als onpartijdige bemiddelaar. Het is belangrijk dat jij en de ander vrijwillig deelnemen en dat jullie je beiden willen inspannen om tot een oplossing te komen.


Is mediation iets voor mij?

Mediation is uitermate geschikt als:

  • Jij de relatie met de ander wilt behouden;
  • Er problemen in de communicatie met de ander zijn;
  • Jij behoefte hebt aan een onpartijdige bemiddelaar die de leiding neemt in het gesprek en structuur aanbrengt.


Is mediation duur?

Het werken aan een oplossing voor jullie conflict is een investering in een fijnere toekomst. Als je kiest voor mediation, dan kies je ervoor om er samen uit te komen. De meeste mensen kiezen ervoor om de kosten van de mediator 50/50 te verdelen waardoor je afzonderlijk dus maar de helft van de kosten betaalt. Tijdens het intakegesprek vertel ik je over de exacte kosten.


Hoe lang duurt een traject bij Mediation Effect?

De duur van mediation, in uren en doorlooptijd, hangt ervan af hoe ingewikkeld het conflict is en hoe ver jij en de ander uit elkaar staan. Voor sommige familieleden voldoen 2 gesprekken om weer tot elkaar te komen. Bij andere familieconflicten blijken meer gesprekken nodig te zijn.


Je bent MfN-registermediator. Wat betekent dat?

Op basis van aangetoonde kennis en ervaring heeft Mediatorsfederatie Nederland (MfN) mij gecertificeerd als MfN-mediator. Door permanente educatie houd ik mijn kennis op peil en blijf ik op de hoogte van de laatste regelgeving. Als geaccrediteerd Familiemediator heb ik bovendien een duidelijke specialisatie in kwesties in de familiesfeer. 


Ik hang 'mijn vuile was' niet graag buiten. Hoe zit het met vertrouwelijkheid?

Voor mij als mediator geldt er een geheimhoudingsplicht voor alles wat er in de gesprekken op tafel komt. Ik ga vertrouwelijk en discreet om met alles wat ik hoor en zie. De plicht tot geheimhouding is ook van toepassing op jou en de ander. 


Je praktijkruimte is in Delft. Is het ook mogelijk om de gesprekken thuis te voeren?

Ja. Omdat mensen vaak het meest op hun gemak zijn in hun eigen omgeving, komt het regelmatig voor dat ik de gesprekken bij hen thuis voer. Ook een andere locatie is mogelijk. 

Heb je nog vragen?Bel me gerust: