Elkaar makkelijk begrijpen, alles kunnen bespreken, jezelf zijn. Dat is de relatie die jij en je partner met elkaar willen. 

Jullie hebben het fijn samen. Absoluut. Toch kan moeizame communicatie tussen jou en je partner ervoor zorgen dat jullie relatie onder spanning komt te staan. Dat wil je voorkomen. Natuurlijk. Partners die binnen hun relatie beter willen leren communiceren, kiezen bij Mediation Effect voor:

Gaan deze gedachten door je hoofd?

"We praten vaak volledig langs elkaar heen en lijken elkaar maar niet te kunnen begrijpen."


"Ik ben geen prater. Nooit geweest ook. Problemen los ik altijd zelf wel op."


"Ik vind het moeilijk om te vertellen hoe ik over bepaalde dingen denk."


"Ik wil dat het beter gaat tussen ons maar ik kan niet tot hem/haar doordringen."


"Ik heb het gevoel dat mijn partner mij niet begrijpt. Daardoor houd ik dingen makkelijk voor mezelf."

Vanaf nu krijg je hulp bij het verbeteren van de communicatie tussen jou en je geliefde. 

Vrijblijvend kennismaken

Op een moment dat het uitkomt bel ik jou en je partner voor het inplannen van jullie kennismakingsgesprek.

Gratis en vrijblijvend.

Waarom ik jou en je partner ga helpen?

Omdat ik dagelijks zie dat relatie- en communicatieproblemen het geluk van veel partners in de weg staat. Als mediator ben ik op missie om partners te helpen beter te leren communiceren waardoor ze sterker naar elkaar toe groeien en het geluk in hun relatie hervinden.


Omdat ik weet dat het oplossen van verstoringen in de communicatie een boost kan geven aan relaties die anders grote kans maken te eindigen.  


Omdat ik ook door eigen ervaringen exact weet hoe je in een relatie de stap kan maken van níet of slecht communiceren naar een liefdevolle verbinding op basis van openheid en begrip voor elkaar.


Omdat ik weet hoeveel gelukkiger partners zijn als ze zich in alle openheid naar elkaar kunnen uitspreken.  

"Wist je dat de beste, meest duurzame relaties zich kenmerken door een hoge kwaliteit van communicatie tussen de partners?" 

Deze stellen gingen jullie voor en kozen ervoor om het eerlijke gesprek met elkaar aan te gaan onder begeleiding van Mediation Effect - Richard van Leeuwen.

(De gebruikte namen zijn om privacyredenen gefingeerd. De foto's zijn ter illustratie.)

Frank & Annie

“We wisten al wel dat goed praten belangrijk is, maar hadden moeite om echt het gesprek met elkaar aan te gaan over dingen die ons bezig hielden. De begeleiding van Richard heeft ons echt een boost gegeven. De vragen die hij stelt hebben ons echt op een ander denkspoor gezet en we voelden ons heel vertrouwd bij hem. Absolute aanrader!”

Linda & Bas

“Ongemerkt waren we bang geworden om soms eerlijk te zeggen waar het op staat. Het vertrouwen in elkaar was weg. In het traject met Richard hebben we mooie stappen gezet waarin we elkaar nu beter begrijpen. Niet alleen vertellen we elkaar weer alles, vooral ook de manier waarop we dat doen is voor ons allebei nu veel fijner.”

Met "het eerlijke gesprek" van Mediation Effect kunnen jullie ook stappen zetten naar een (nog) betere relatie.  

Inzicht krijgen in het hoe en waarom van jullie gedrag en gedachten. Bewust worden van belemmerende overtuigingen over je partner en je relatie. Leren communiceren op een manier die bijdraagt aan een duurzame, liefdevolle relatie.

Vrijblijvend kennismaken

Op een moment dat het uitkomt bel ik je voor het inplannen van jullie kennismakingsgesprek.

Gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt 

"het eerlijke gesprek"?

Intake + 3 persoonlijke sessies


Een intake van 1 uur waarin we bespreken waar jullie tegen aan lopen.


3 persoonlijke sessie van circa 1 uur.


3x mailondersteuning (indien nodig).


Na elke sessie een huiswerkopdracht om jullie proces te versnellen.


Concrete tools die je direct kunt toepassen voor blijvend resultaat.


Persoonlijke coaching van een expert en ervaringsdeskundige.

Het 'eerlijke gesprek' is een combinatie van educatie en coaching. Stap voor stap krijgen jullie inzicht in jullie (ongezonde) communicatie patronen en hoe jullie jezelf daaruit kunnen bevrijden. We werken aan de hand van concrete problemen en pijnpunten in de communicatie waar jij en je partner tegen aan lopen. 


Het 'eerlijke gesprek' bestaat feitelijk uit vier gesprekken (intake + 3 sessies) waarin jullie tips, tools en oefeningen krijgen aangereikt die jullie direct kunnen toepassen.

En de investering? 379 euro

Wanneer jullie daar behoefte aan hebben, kunnen jullie ervoor kiezen om naast dit totaalpakket te kiezen voor afzonderlijke sessies tegen uurtarief.

Gratis en vrijblijvend.

 Locatie voor "het eerlijke gesprek"

Bacinol III

Mediation Effect | Richard van Leeuwen

Kluizenaarsbocht 6

2614 GT  DELFT

06-211 38 355

Veelgestelde vragen

Je bent mediator. Wat houdt dat in?

Bij mediation brengt een onafhankelijke deskundige, de mediator, partijen met elkaar in gesprek. Als mediator help ik jullie om tot elkaar te komen, de communicatie met jezelf en je partner aan te gaan en vanuit dit bredere perspectief goede afspraken te maken. In duidelijke taal coach en informeer ik jullie, inventariseer ik jullie wensen en kom ik met alternatieven als jij en je partner vastlopen. Ik ben neutraal en houdt mij niet bezig met een eventuele schuldvraag van de verstoring in de communicatie. Ook los ik een mogelijk conflict niet voor jullie op en neem ik geen beslissingen. Dat doen jij en je partner zelf.  


Je bent als mediator aangesloten bij de MfN. Wat betekent dat?

Op basis van aangetoonde kennis en ervaring heeft Mediatorsfederatie Nederland (MfN) mij gecertificeerd als MfN-mediator. De certificering is een kwaliteitskeurmerk. Door permanente educatie houd ik mijn kennis op peil en blijf ik op de hoogte van de laatste regelgeving over het mediationvak. 


Is "het eerlijke gesprek" bij Mediation Effect hetzelfde als relatietherapie?

Het eerlijke gesprek is gericht op eduatie en coaching en is geen 'therapie'. De gesprekken focussen zich heel nadrukkelijk op verbetering van de communicatie tussen jou en je partner. Jullie gaan aan de slag met door mij aangereikte handvatten om meer inzicht te krijgen in elkaars gedrag en gedachten. Daar ligt de sleutel tot een gelukkige relatie op basis van een fijne en gezonde manier van communiceren.


Ins en outs over onze relatie gaat niemand anders iets aan. Hoe zit het met vertrouwelijkheid?

Voor mij geldt er een geheimhoudingsplicht voor alles wat er in de gesprekken op tafel komt. Ik ga vertrouwelijk en discreet om met alles wat ik van jullie hoor en zie. 


Je praktijkruimte is in Delft. Is het ook mogelijk om de gesprekken bij ons thuis te voeren?

Ja. Omdat mensen vaak het meest op hun gemak zijn in hun eigen omgeving, komt het regelmatig voor dat ik de gesprekken bij hen thuis voer. Ook een andere locatie is mogelijk. Ik woon zelf in Delft en begeleid om die reden vooral cliënten uit de regio Delft/Den Hoorn, Schipluiden, Den Haag, Rijswijk en Rotterdam.Heb je andere vragen? Bel me gerust: